Werkdag Langbos & Babbelse Plassen, zondag 9 oktober!

Beste inwoners van KOKAZ,

wij kregen volgende oproep doorgespeeld van natuurpunt. Aangezien het zich in onze wijk afspeelt is het misschien wel leuk dat jullie hier ook van op de hoogte zijn.

Volgende zondag, 9 oktober is er de mogelijkheid om nog eens een dagje met z’n allen in het Langbos/Babbelse Plassen te werken. Als de nazomer wat aanhoudt wordt het weeral een schitterende werkdag!

Er wordt gestart rond 9.30 uur en doel is om met alles rond te zijn voor 17.00 uur. Uiteraard kan er ook voor een halve dag of enkele uurtjes deelgenomen worden!

Wat staat er zoal op het programma?

Voormiddag moet sowieso het nieuwe vlonderpad afgewerkt worden: een groepje trouwe vrijwilligers heeft op twee vorige werkdagen reeds 160 m afgewerkt en nu volgen nog de laatste 40m! Dit is nodig want het vlonderpad maakt deel uit van de laatste fase van de activering van de voetweg 48 die door ons gebied loopt en dit wordt op zondag 16 oktober al feestelijk ingewandeld tijdens de Dag van de Trage Weg. Daarom moet ook best het eerste en bestaande deel van de voetweg verder gemaaid worden zodat alles er prima bij ligt voor die opening. We werken tevens ook verder aan het hakhoutbeheer van het krentenboombestand (waar de speelaanleidingen vorig jaar aangelegd zijn): een aantal krentenbomen moeten dringend gekapt worden om ze opnieuw te verjongen. Hierdoor wordt ook wat meer ruimte gegeven voor de jonge opschietende beukjes en zomereikjes.

Namiddag komt Chiro Koka met liefst vier afdelingen een handje toesteken. Met dit pak jongeren moet het dan ook vooruit gaan! Dat wil zeggen dat we de retentiezone een maaibeurt gaan geven, inclusief afvoeren van maaisel. Ook dit jaar zal ons ‘Blauw Bertje’ van de partij zijn om dit werk wat te vereenvoudigen. Links en rechts duikt toch nog wat Japanse Duizendknoop op: duidelijk een extra aandachtspunt om die waar mogelijk nog eens een stevige ‘knauw’ te geven en deze plant duidelijk te maken dat ze niet in een natuurgebied (en trouwens nergens in Vlaanderen) thuis hoort.

Dus, indien je het nog niet gedaan hebt, noteer deze werkdag met stip in je kalender, andere kalender of gewoon op je smartphone!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s