Nieuws vanuit het Wijkoverleg Kontich Kazerne

Beste wijkbewoner,

We zijn in het recente verleden niet samengekomen als wijkoverleg, maar daarom toch even wat tussentijds nieuws rond enerzijds een aantal leuke activiteiten die eraan zitten te komen en anderzijds een aantal verkavelingsdossier waarvoor het openbaar onderzoek nu gestart is en in de maand augustus zal aflopen. Aangezien we midden in de vakantie zijn en de timing dus nogal ongelukkig is, zien we niet onmiddellijk de mogelijkheid om hierrond samen te komen. Daarom roepen we jullie op om de tijd te nemen om alles eens te bekijken en waar je het nodig acht je opmerkingen rechtstreeks naar de gemeente te formuleren. 

Voor de eerste keer in lange tijd kunnen we deze zomer nog eens samenkomen. Op 14 augustus zal er dit jaar in het Patersboske op het grasveld achter de kerk ’s avonds weer een openluchtfilm zijn. De toegang is gratis maar deze keer moet je je wel op voorhand inschrijven via https://www.kontich.be/openluchtfilm—hugo. De film die dit jaar gespeeld wordt is “Hugo”. 

Verder hebben we deze week de formele toestemming gekregen om dit jaar weer een editie van KOKAZ Koers te organiseren waarin klein & groot het op de fiets tegen elkaar kunnen opnemen of waarbij de minder competitieven onder ons een aantal rondjes voor het goede doel kunnen maken. Het zal doorgaan op zaterdag 4 september, maar meer info volgt binnenkort. Voor sfeerbeelden van vorige edities kan je altijd al een kijkje gaan nemen op https://kokazkoers.com/fotos/

Naast de feestelijke activiteiten zijn er de komende weken ook een aantal verkavelingsdossiers die onze aandacht vragen omdat we eerder in het wijkoverleg al aangaven dat er vanuit de wijk toch bezorgdheid is rond mobiliteit, waterhuishouding, de toename van het aantal appartementen…

 • Zo is er een nieuw openbaar onderzoek gestart voor de verkaveling die gepland staat tussen de Kauwlei en het Broekbos voor 76 wooneenheden. Hierdoor vervallen alle eerder ingediende bezwaren. Als je dus eerder bezwaar indiende en dat met deze nieuwe aanvraag nog steeds valide is, moet je dat opnieuw indienen. Let wel… het dossier heeft een ander referentienummer dat je moet meegeven bij het indienen. De deadline hiervoor is 13 augustus. Meer info op https://www.kontich.be/2021104555—kauwlei-zn–
 • Daarnaast is er nog een 2de verkavelingsaanvraag voor een complex met 20 appartementen en 9 woningen aan de Lintsesteenweg. Hiervoor loopt het openbaar onderzoek tot 21 augustus. Meer info op https://www.kontich.be/2021115855—lintsesteenweg-zn—het-bouwen-van-een-groepswoningbouwproject

 We hopen dat we jullie hiermee voorlopig alvast voldoende geïnformeerd hebben en laat ons afspreken dat we elkaar uiteraard tegen komen op de filmavond of op de fiets op 4 september.
Met vriendelijke groeten,
Joris & Greet

Joris Dircx (coördinator)
Greet Michielsen (secretaris)

4 gedachtes over “Nieuws vanuit het Wijkoverleg Kontich Kazerne

 1. ik hoop dat al diegenen die GEEN internet hebben hier ook van op hoogte worden gehouden ….als ik zie hoe vorige keer de brieven zijn verdeeld (verkaveling lintstesteenweg ) ….om de 20 huizen één briefje in de bus ….was om te lachen

  Like

  1. Dag Francine, de gemeente schrijft inderdaad enkel de aanpalende eigenaars aan hetgeen uiteraard weinig is voor projecten met dergelijke impact. We kunnen bekijken of we vanuit het wijkoverleg een busronde doen. Dan moeten we alleen even bekijken of er nog mensen mee willen bussen want alleen gaat me dat niet lukken. Groeten, Joris Dircx

   Like

 2. Ik vind het uitermate spijtig dat de opmerkingen en klachten niet gebundeld worden en er door het Wijkoverleg geen bezwaarschrift wordt ingediend.
  Samen sterk?
  Nee ieder voor zich, was niet het opzet van een Wijkoverleg toch ?

  Like

  1. Dag Viviane, beide zijn nodig. Het is sowieso goed dat iedereen die de plannen niet ziet zitten een bezwaar indient met zijn/haar argumenten. Vanuit het wijkoverleg hebben wij ook altijd al onze bezorgdheden aan de gemeente doorgegeven en niets houdt ons tegen om dat deze keer ook weer te doen. Als eerste stap hebben we er voor gekozen om iedereen te informeren omdat we er zelf ook maar toevallig achter zijn gekomen dat er een nieuw openbaar onderzoek was gestart en onze vrees dus was dat dit door velen gemist zou zijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s