Wijkoverleg Kontich Kazerne 26 mei

Beste wijkbewoner,

De maand mei is klassiek een drukke maand in onze wijk met de meifeesten, cultuurmarkt, enz. en vaak ook het 2de wijkoverleg van het jaar. Vele evenementen zijn uitgesteld en ook voor het wijkoverleg zelf zien we ons genoodzaakt om op een andere manier te werk te gaan.

Het wijkoverleg van aanstaande dinsdag kan, zoals jullie waarschijnlijk al verwacht hadden, niet plaatsvinden in zijn klassieke vorm. Daarom zijn we aan het kijken hoe we ook het overleg van mei en dus ook ons contactmoment met het gemeentebestuur toch nog kunnen laten doorgaan.

We stellen daarom voor dat we eventuele vragen, zaken die volgens jullie besproken moeten worden, verzamelen en daar dan de nodige antwoorden op trachten te verzamelen in de wijk en bij het gemeentebestuur. Wanneer er dus zaken zijn die volgens jullie op de agenda hadden moeten staan van het wijkoverleg of als er vragen zijn die we aan de gemeente zouden moeten voorleggen, kunnen jullie deze doormailen aan kokazleeft@gmail.com 

Vragen/thema’s die we reeds op de agenda wilden zetten:

 • Stand van zaken/voortgang
  • Wegenwerken Kontich Kazerne: planning
  • Planning heraanleg Ooststatiestraat
  • Plannen heraanleg stationsplein
  • Evaluatie verkeersmaatregelen Meylweg en stand van zaken plannen feestzaal
  • Stand van zaken plannen verkaveling Kauwlei
  • Stand van zaken dossier appartementen op hoek van Kauwlei en Ooststatiestraat
 • Handhaven zone 30 
 • Speelstraten Kontich Kazerne zomer 2020
 • Ervaringen digitaal buurtnetwerk Hoplr

Verder organiseert de gemeente op 3 juni een participatiemoment rond de verbouwing van het klooster naast de kerk waarbij verschillende architecten hun project zullen voorstellen. Omwille van Covid zal dit ook anders verlopen dan we misschien in het verleden gewoon waren. De vergadering met de voorstelling van de projecten zal live te volgen zijn via you-tubestreaming en de juiste link voor deze livestreaming zal de gemeente ons op dinsdag 2 juni bezorgen. Wij zullen deze dan via de mailinglist van het wijkoverleg verder doormailen.

Vermits het door de grootte van de groep niet mogelijk is om direct of rechtstreeks vragen te stellen, wordt er de mogelijkheid geboden om dit achteraf te doen. Onze vragen kunnen immers een meerwaarde bieden in het gehele concept. Via meesterproef.klooster@kontich.be kan je je vragen, opmerkingen of bevindingen tot uiterlijk zondag 7 juni dan doorsturen. De gemeente koppelt deze feedback dan ook nog terug aan de kandidaten, en neemt onze opmerkingen ook mee naar het effectieve jurymoment.

We hopen dat jullie je in deze aanpak kunnen vinden en kijken nu al uit naar het moment waarop we weer zoals vroeger in onze wijk aan de slag kunnen.

Met vriendelijke groeten,
Joris & Greet

Joris Dircx (coördinator)
Greet Michielsen (secretaris)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s