Digitaal buurtnetwerk Hoplr, verkeersveiligheid Meylweg…

Beste wijkbewoner,

Ook in deze moeilijke periode staat de tijd niet stil en zijn er een aantal andere zaken dan Covid die onze aandacht vragen.

Tijdens het laatste wijkoverleg van februari dit jaar werd aangekaart dat het digitale buurtnetwerk Hoplr een meerwaarde kan zijn voor onze buurt omdat het ons in staat zou stellen om sneller met elkaar in contact te komen of simpelweg om beter te kunnen volgen wat er in Kontich Kazerne zoal gebeurt. Sociale media als Facebook zijn hiervoor maar deels een oplossing omdat ze ons naast het nieuws uit de wijk ook overspoelen met andere feiten. Daarom hebben we, met de huidige crisis in het achterhoofd, besloten om deze tool sneller een kans te geven zodat zij die hulp zoeken en zij die hulp kunnen geven elkaar misschien nog sneller kunnen vinden. Tijdens deze zoektocht zijn we er ook achter gekomen dat de gemeente zelf ook naar dergelijke oplossing aan het kijken was en zijn we daarnaast ook blij dat onze collega’s uit Waarloos dit opgepikt hebben en met hetzelfde buurtnetwerk aan de slag gaan. In de komende weken zal er dan ook een brief bij iedereen in de bus vallen die uitlegt hoe je je kan registreren op Hoplr en hoe je het kan gebruiken.

Verder is er in de laatste weken ook een bevraging gedaan bij de inwoners van de Meylweg waarbij verschillende scenario’s werden voorgesteld om de verkeerssituatie daar veiliger te maken. In het wijkoverleg van september 2018 hebben we dergelijke oefening reeds met z’n allen gedaan en dus niet enkel met de inwoners van de Meylweg zelf. We zullen de resultaten van onze gesprekken toen dan ook nog eens naar de gemeente doorsturen als ons antwoord op de bevraging. Het verslag van dat wijkoverleg in september 2018 kan je hier terugvinden.

Naast dit alles rest er ons enkel iedereen in de komende periode nog veel sterkte en volharding te wensen opdat we met z’n allen weer snel uit ons kot zouden kunnen komen.

Met vriendelijke groeten,
Joris & Greet

Joris Dircx (coördinator)
Greet Michielsen (secretaris)

3 gedachtes over “Digitaal buurtnetwerk Hoplr, verkeersveiligheid Meylweg…

 1. kan je misschien de verkeersveiligheid aan het kruispunt Kauwlei, Hoge Akker, Liersebaan (aan de beide bakkers van kokaz) terug aan kunnen halen. Nu het lint-Lintverkeer er niet meer in zodanige versie is, is het kruispunt toch een eind veiliger! Misschien naar de toekomst toe vanuit Lint ook een afrem- of omleidsysteem bedenken zodat niet elke auto komende vanuit Lier/lint langs dit kruispunt moet ’s morgens en ’s avonds bij start en einde school!
  Kan voor de Meylweg ook het aanleggen van het apart fietspad/voetpad terug actief worden ingezet?! Dit lijkt me minstens even belangrijk als alle (nog gevaarlijk makende huidige) autovertragende en autouitwijkende elementen welke nu naar voor worden geschoven …

  Like

  1. Dag Patrick

   ik stel voor dat we de veiligheid van de vijfhoek een volgende wijkoverleg dan terug bespreken. Is inderdaad een oud zeer waarvoor we ook in de ambitienota die we aan de gemeente hebben overhandigd in 2018 een oplossing vragen en waarvoor vanuit de verkeerswerkgroep al wel wat plannen werden uitgetekend.

   Het fietspad in de Meylweg is 1 van de scenario’s die we in 2018 ook besproken hebben met alle voor- en nadelen. Dat staat dan ook in ons antwoord naar de gemeente op de bevraging.

   Vriendelijke groeten,

   Joris Dircx

   Like

 2. fietspad en voetpad is de enige deftige op lossing de meeste plaatsen is deze plaats al voor zien en in de twee bochten kan de weg een paar meter naar de weide verlegt worden en dan zal alles pas veiliger worden ja de prijs is hier van hoger maar gerechtvaardigt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s