Status dossier bioscoop Meylweg

Beste wijkbewoner,

In verschillende wijkoverlegvergaderingen is de verkeerssituatie in de Meylweg al aan bod gekomen omdat de veiligheid van (jonge) fietsers en voetgangers ons niet gegarandeerd lijkt. In november start het Dansateljee met zijn activiteiten en dat zal nog meer verkeer genereren. Ondertussen is nu ook een vergunningsaanvraag lopende voor een cinemacomplex (drie zalen) achter het Dansateljee. We kunnen ons de vraag stellen of de plek aan een smalle weg, vlak bij een woonzone wel de beste locatie is voor zo’n invulling en of een bioscoop niet de activiteit te veel is op deze locatie.

In het wijkoverleg hebben we afgesproken dat we iedereen zouden informeren over de mogelijkheid om een bezwaarschrift in te dienen tegen die vergunningsaanvraag. Vandaar deze mail. Let wel de deadline komt er snel aan. Ten laatste op 23 oktober moeten bezwaarschriften ingediend zijn bij de gemeente. Contact met een advocaat heeft geleerd dat het best is dat ieder bezwaarschrift indient in eigen bewoordingen met eigen argumenten. Vandaar dat we hier geen voorgekauwd voorbeeld meesturen maar wel mogelijke argumenten en een aantal voorbeeld bezwaarschriften.

We beseffen dat er mensen zijn die geen bezwaar hebben tegen de bioscoop en het ermee gepaard gaande mobiliteitsprobleem. Die hoeven uiteraard niet verder te lezen 🙂

Hoe kunt u een bezwaarschrift indienen tegen de vergunningsaanvraag van het cinemacomplex?

U kunt het hele dossier bekijken op www.kontich.be/meylweg-zn—het-bouwen-vaneen-nieuwe-cinemacomplex
U kunt uw bezwaren formuleren en indienen ten laatste op 23/10/2018

College van Burgemeester en Schepenen
Gemeenteplein 1
2550 Kontich

Kiest u voor een van de twee laatste opties, dan vindt u in bijlage alvast een modelbrief

We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

 

Met vriendelijke groeten,

Joris & Greet

Joris Dircx (coördinator)
Greet Michielsen (secretaris)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s